ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες με κάρι, με λαδολέμονο, μαρινάτες

Διάλεξε μία συνταγή απ' όλες ή και όλες!

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316799-624882.jpg

Σου αρέσουν οι γαρίδες και πολύ λογικό. Οπότε, γιατί να περιοριστείς σε μία μόνο version τους; Εμείς σου δίνουμε τρεις διαφορετικές συνταγές, για να επιλέξεις, ανάλογα τα γούστα και τις ορέξεις σου.

Υλικά συνταγής
  • 10 γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκες, ή 10 γαρίδες κατεψυγμένες μεγέθους... της τσέπης σας

Γαρίδες με κάρι

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας κάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι

Γαρίδες με λάδι - λεμόνι - μουστάρδα

  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λάδι
  • χοντρό αλάτι

Γαρίδες μαρινάτες

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • πολλά λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
  • μαϊντανός
  • Easy
  • €€
  • 30
  • Summer
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γαρίδες με κάρι

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε βαθύ τηγάνι.
  2. Βάζουμε τις γαρίδες, αν βαριόμαστε ολόκληρες, αν όχι καθαρισμένες μόνο στο σώμα, κρατώντας τα κεφάλια τους.
  3. Τα γυρνάμε όλα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε και το τσίλι. Προσοχή οι γαρίδες θέλουν λίγη ώρα να ποσαρισθούν για να μην σκληρύνουν.
  4. Σβήνουμε με τα σφηνάκια και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κάρι κι αλατοπιπερώνουμε.
  5. Περιμένουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Γαρίδες με λάδι - λεμόνι - μουστάρδα

  1. Ψήνουμε τις γαρίδες που τις έχουμε αλείψει με λάδι και έχουμε αλατίσει με αλάτι χοντρό στο γκριλ.
  2. Προσέχουμε να τις γυρίσουμε μετά από 1-2 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.
  3. Παράλληλα στύβουμε 2 λεμόνια και χτυπάμε το χυμό τους στο μούλτι με το διπλάσιο λάδι και 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα.
  4. Μόλις βγάλουμε τις γαρίδες τις περιχύνουμε και τις σερβίρουμε ζεστές.
  5. Τις τρώμε αμέσως κάνοντας παπάρες στο λαδολεμονομούσταρδο.

Γαρίδες μαρινάτες

Χρειαζόμαστε πολύ φρέσκιες γαρίδες, που τις «γδύνουμε» πλήρως.

  1. Σε ένα μπολ στύβουμε πολλά λεμόνια, ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και βυθίζουμε τις γαρίδες για ένα δίωρο, πρέπει να σκεπάζονται από το χυμό.
  2. Όταν «σφίξει» η σάρκα τους τις μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε φυσικό αλάτι, πιπέρι, λάδι και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Μπορούν να καταναλωθούν και την επόμενη μέρα. Μετά τσουγκρίζουμε! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ