- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για φιλικά μαζέματα.Ξεχάστε πατατάκια και ποπ κορν. Πείτε μια για πάντα αντίο στην πίτσα (όχι εντάξει, μη λέμε μεγάλα λόγια). Το ψωμί που το τσιμπολογάς (η πιο κατάλληλη περιγραφή που μπορώ να σκεφτώ) θα ξετρελάνει όλη την παρέα. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτές οι στιγμές που περιμένεις ανυπόμονα να κρυώσει μια στάλα, για να πάρεις την πρώτη μπουκίτσα.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ενδεικτική. Εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι υλικό θες κατά βούληση. Ας πούμε μπέικον, ντοματούλα, θυμάρι, μουστάρδα, τυρί κρέμα, μανιτάρια, ζαμπόν κ.ο.κ Στην πραγματικότητα, τα μόνα απολύτως απαραίτητα υλικά είναι το ψωμί και το βούτυρο. Και το τυρί, γιατί…πού πας χωρίς τυρί;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μικρά τετραγωνάκια, προσέχοντας όμως να μην κόψουμε την κάτω πλευρά της κόρας. (Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μαχαίρι που κόβει καλά, γιατί αλλιώς θα μας βγει το λάδι).
- Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα αλουμινόχαρτο.
- Κόβουμε το τυρί σε φέτες και στη συνέχεια χώνουμε τις φέτες ανάμεσα στις χαραμάδες του ψωμιού που έχουμε δημιουργήσει.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο, το βούτυρο και τον παπαρουνόσπορο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και με ένα κουταλάκι το τοποθετούμε ανάμεσα στα τετραγωνάκια του ψωμιού.
- Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά.
- Απομακρύνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι η κόρα να γίνει τραγανή και να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό. Προσοχή: Δεν ορμάμε αμέσως γιατί θα κατακάψουμε τα δαχτυλάκια μας.