- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ζιζή Σφυρή
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τώρα τις γιορτές όλοι έχουμε λίγο καθισιό παραπάνω. Αργίες, τραπεζώματα με φίλους, φαγητά που συγκλονίζουν με τις γεύσεις αλλά και τις…θερμίδες τους. Περίεργο πράμα, αλλά και όταν ξυπνάμε το πρωί, μετά από τέτοιο βραδινό φαγοπότι, πάλι να …φάμε θέλουμε. Τα αυγά αυτά με το σπανάκι γίνονται μέσα σε 3 λεπτά, είναι δυναμωτικά, έχουν το «κάτι άλλο» που ζητούν αυτές οι μέρες του χρόνου, και καθώς έχουν ελάχιστες θερμίδες μπορούμε άφοβα να τα τσακίσουμε χωρίς καθόλου τύψεις…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ανοιχτό φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με λίγο βούτυρο ή λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
- Αλατοπιπερώνουμε (σεμνά το αλάτι), ρίχνουμε την παρμεζάνα, σπάμε δυο αυγά / ανά άτομο, ρίχνουμε πιπέρι χοντροτριμμένο, καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά στον ατμό, μέχρι να πήξει ο κρόκος όσο τον θέλουμε (περίπου τρία λεπτά). Ε voila!