Αυτή η συνταγή με τραχανά, λουκάνικο και κουνουπίδι είναι εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική. Να τη φτιάξεις μια μέρα που δεν θα έχεις πολύ χρόνο, αλλά θες να φας κάτι νόστιμο και θρεπτικό. Χρειάζεσαι λίγα υλικά (τα οποία πιθανότατα ήδη έχεις) και μόλις 45 λεπτά από τον χρόνο σου.
Συνταγή για τραχανά με λουκάνικο και κουνουπίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με το κρεμμύδι, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τραχανά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 800ml ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τυρί και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και καψαλίζουμε το κουνουπίδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στον τραχανά.
- Σερβίρουμε μαζί με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.