Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα όσπρια με το ψάρι, συνδυασμός που τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να αγαπούν πολύ και τα αθηναϊκά εστιατόρια (αν και πάντα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική κουζίνα). Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα πραγματικά πεντανόστιμο (το μυστικό εδώ είναι τα πολλά καρότα!). Αν έχουμε μία συμβουλή να σας δώσουμε είναι αυτή: προτιμήστε καλής ποιότητας ρεβίθια.
Συνταγή για ρεβίθια με μπακαλιάρο αχνιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μισό φλιτζάνι λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοταρίσμα.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα να τα καλύψει (αν χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε), μαζί και μισή κούπα λάδι. Ρίχνουμε και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-1.30 ώρα (ανάλογα τα ρεβίθια). Αλατίζουμε στο τέλος.
- Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε στην κατσαρόλα, πάνω από τα ρεβίθια και με την πέτσα προς τα πάνω.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Στα 6 λεπτά, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, ανοίγουμε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι παίρνουμε ζουμί από τα ρεβίθια και περιχύνουμε τον μπακαλιάρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε μαζί με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, και λίγο ελαιόλαδο.