ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρανιός αλά σπετσιώτα στο τηγάνι

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για κρανιό αλά σπετσιώτα στο τηγάνι
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρανιό αλά σπετσιώτα στο τηγάνι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για κρανιό αλά σπετσιώτα στο τηγάνι

Συνταγή για κρανιό αλά σπετσιώτα στο τηγάνι
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κιλό κρανιός σε φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 πιπεριές κέρατο σε φέτες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 60
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι, το οποίο σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Τέλος, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

πειδή στην κλασική σπετσιότα η πιο νόστιμη μπουκιά είναι τα ξεροψημένα κρεμμύδια της κρούστας, μπορούμε μόλις γίνει το φαγητό να αφήσουμε το τηγάνι στον φούρνο για 5 λεπτά, στο γκριλ.

**Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε φρέσκος ελληνικός κρανιός εκτροφής Fish from Greece.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ