- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρανιό αλά σπετσιώτα στο τηγάνι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κρανιό αλά σπετσιώτα στο τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι, το οποίο σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Τέλος, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
*Επειδή στην κλασική σπετσιότα η πιο νόστιμη μπουκιά είναι τα ξεροψημένα κρεμμύδια της κρούστας, μπορούμε μόλις γίνει το φαγητό να αφήσουμε το τηγάνι στον φούρνο για 5 λεπτά, στο γκριλ.
**Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε φρέσκος ελληνικός κρανιός εκτροφής Fish from Greece.