ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι

Συνταγή για καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Υλικά για 3 άτομα:
  • 1 κιλό λαβράκι (ολόκληρο ή φιλεταρισμένο)
  • 1 κιλό βλήτα βρασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κονκασέ ντομάτας, χτυπημένες στο μούλτι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μπόλικο μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 70
  • 3 Μερίδες
  • Summer
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Προσθέτουμε το ψάρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.
  3. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τα χόρτα, το κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και περιμένουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.
  5. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον άνηθο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Εκτός από τα βλήτα, μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκο σπανάκι ή σέσκουλα.
**Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε φρέσκo ελληνικό λαβράκι εκτροφής Fish from Greece.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ