- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτή η συνταγή είναι νόστιμη, θρεπτική και αξιοποιεί στο έπακρο τα λαχανικά της άνοιξης. Είναι πολύ εύκολη να τη φτιάξεις, και επιπλέον γίνεται στο άψε σβήσε - μόλις 30 λεπτά από τον χρόνο σου είναι αρκετά για να ετοιμάσεις το δείπνο όλης της οικογένειας!
Συνταγή για τραχανότο με κολοκυθάκια και μελιτζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το πράσο, το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι το καρότο και τα κολοκυθάκια.
- Μόλις μαλακώσουν λίγο τα λαχανικ, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Αμέσως, ρίχνουμε τον ντοματοχυμό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα να καλύπτει το φαγητό.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να βράσει για 10’ λεπτά ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
- Μόλις μαγειρευτεί ο τραχανάς αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως.