ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανότο με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Έτοιμο σε 30’!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραχανότο με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Αυτή η συνταγή είναι νόστιμη, θρεπτική και αξιοποιεί στο έπακρο τα λαχανικά της άνοιξης. Είναι πολύ εύκολη να τη φτιάξεις, και επιπλέον γίνεται στο άψε σβήσε - μόλις 30 λεπτά από τον χρόνο σου είναι αρκετά για να ετοιμάσεις το δείπνο όλης της οικογένειας!

Συνταγή για τραχανότο με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Συνταγή για τραχανότο με κολοκυθάκια και μελιτζάνα
Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 μελιτζάνα μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένη
  • 3-4 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τραχανά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 μικρό κουτάκι ντοματοχυμό
  • 100γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • 4 Μερίδες
  • Summer
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το  πράσο, το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι το καρότο και τα κολοκυθάκια.
  3. Μόλις μαλακώσουν λίγο τα λαχανικ, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Αμέσως, ρίχνουμε τον ντοματοχυμό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα να καλύπτει το φαγητό.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να βράσει για 10’ λεπτά ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
  5. Μόλις μαγειρευτεί ο τραχανάς αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ