- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μία κλασική ομελέτα με σπανάκι και τυρί είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα πρωινά που μπορείς να φτιάξεις τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αυγά, σπανάκι, παρμεζάνα και μόλις 5 λεπτά από τον χρόνο σου.
Συνταγή για ομελέτα με σπανάκι και παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία. Στο εντωμεταξύ, χτυπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μικρό μπολάκι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με λίγο αλάτι στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαραθεί, θα χρειαστεί περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, και όταν λιώσει προσθέτουμε τα αυγά. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας ανασηκώνουμε τις άκρες της ομελέτας, ενώ ταυτόχρονα γέρνουμε το τηγάνι για να ψηθεί η ομελέτα από όλες τις πλευρές. Μαγειρεύουμε μέχρι το πάνω μέρος της ομελέτας να είναι υγρό, αλλά να μην περιέχει αυγό σε ρευστή μορφή. Συνολικά, θα χρειαστεί περίπου 1-1,5 λεπτό.
- Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τη μισή ομελέτα. Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα το σπανάκι και με μια σπάτουλα γυρνάμε το άλλο μισό της ομελέτας ώστε να καλύψει το σπανάκι και το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως!