ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε Aglio e Olio με νιόκι

Έτοιμα σε 30’!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φτιάξε Aglio e Olio με νιόκι
Φωτογραφία: Alex Lvrs/ Unsplash

Η aglio e olio είναι μία από τις πιο κλασικές μακαρονάδες της Ιταλίας. Για να γίνει, χρειάζεται μόλις 2-3 υλικά: σκόρδο (aglio) και ελαιόλαδο (olio) τα οποία και θα ανακατευθούν μαζί με την pasta (συνήθως σπαγγέτι). Η παρακάτω συνταγή αντικαθιστά το σπαγγέτι με τα (πιο πλούσια γευστικά) νιόκι και προσθέτει και λίγη ρόκα για ακόμη περισσότερη σπιρτάδα.

Συνταγή για Aglio e Olio με νιόκι

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν 4 κ.σ. ακόμα
  • 450γρ. νιόκι
  • ½ κ. γλ. μπούκοβο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 150γρ. baby ρόκα
  • ½ λεμόνι
  • Τυρί ricotta για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Easy
  • 30
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 435
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα νιόκι, σκεπάζουμε, και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι τα νιόκι να χρυσαφίσουν από κάτω.  Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε ξανά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι, 3-4 λεπτά ακόμα. Απομακρύνουμε τα νιόκι από το τηγάνι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2  λεπτά.
  4. Ρίχνουμε ξανά τα νιόκι στο τηγάνι, μαζί με τη ρόκα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, στύβουμε πάνω από τα νιόκι το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μια γενναιόδωρη κουταλιά ricotta και περισσότερο μπούκοβο (προαιρετικά).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ