- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η aglio e olio είναι μία από τις πιο κλασικές μακαρονάδες της Ιταλίας. Για να γίνει, χρειάζεται μόλις 2-3 υλικά: σκόρδο (aglio) και ελαιόλαδο (olio) τα οποία και θα ανακατευθούν μαζί με την pasta (συνήθως σπαγγέτι). Η παρακάτω συνταγή αντικαθιστά το σπαγγέτι με τα (πιο πλούσια γευστικά) νιόκι και προσθέτει και λίγη ρόκα για ακόμη περισσότερη σπιρτάδα.
Συνταγή για Aglio e Olio με νιόκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα νιόκι, σκεπάζουμε, και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι τα νιόκι να χρυσαφίσουν από κάτω. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε ξανά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι, 3-4 λεπτά ακόμα. Απομακρύνουμε τα νιόκι από το τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε ξανά τα νιόκι στο τηγάνι, μαζί με τη ρόκα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, στύβουμε πάνω από τα νιόκι το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μια γενναιόδωρη κουταλιά ricotta και περισσότερο μπούκοβο (προαιρετικά).