ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Αρκεί ένα φλιτζάνι πλιγούρι την ημέρα για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μανιτάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Το πλιγούρι είναι υπερτροφή, από αυτές που τόσο στις μέρες μας είναι μόδα. Superfood ελληνικό, σωτηρία στις δύσκολες εποχές, όταν σπάνιζε το φαγητό. Με όλη τη δύναμη του σπασμένου, σταρένιου κόκκου, αρκεί ένα φλιτζάνι την ημέρα για να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

Υλικά για 4 άτομα
  • 8 μεγάλα μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • Medium
  • €€
  • 4 Μερίδες
  • Summer
  • Κυρίως πιάτο
  • Ελληνική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε για 5-6 λεπτά το πλιγούρι. Το στραγγίζουμε.
  2. Στρώνουμε με χαρτί για ψήσιμο το ρηχό ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 40 λεπτά.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και μαγεορεύουμε για 5 λεπτά.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι και σερβίρουμε.

Tips

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πλιγούρι με κινόα ή κους-κους.
  • Μια υγιεινή συνταγή που τρώγεται νοστιμότερη σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανική και για μια βίγκαν διατροφή.
  • Τα πορτομπέλο δίνουν περισσότερη ένταση στη γεύση από τα λευκά μανιτάρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ