ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάδα με τόνο και άρωμα λεμόνι

Λευκή και λεμονάτη, σε πέντε μόλις λεπτά

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Μακαρονάδα με τόνο και άρωμα λεμόνι

Τη μακαρονάδα με τόνο την έχουμε συνηθίσει κυρίως κόκκινη. Σας ορκίζομαι, όμως, πως είναι ακόμη πιο νόστιμη λευκή και λεμονάτη. Και γίνεται μέσα σε πέντε μόλις λεπτά! Eγώ την έκανα με ταλιατέλες αλλά της ταιριάζει όποια pasta μας βρίσκεται στο ντουλάπι.

Υλικά
  • Tα ¾ από ένα πακέτο τατλιατέλες
  • 2 συσκευασίες καπνιστό ή κανονικό τόνο σε λάδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Όσο βράζουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  2. Στραγγίζουμε ελαφρά τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
  7.  Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  8. Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip
Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ