- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τη μακαρονάδα με τόνο την έχουμε συνηθίσει κυρίως κόκκινη. Σας ορκίζομαι, όμως, πως είναι ακόμη πιο νόστιμη λευκή και λεμονάτη. Και γίνεται μέσα σε πέντε μόλις λεπτά! Eγώ την έκανα με ταλιατέλες αλλά της ταιριάζει όποια pasta μας βρίσκεται στο ντουλάπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Όσο βράζουν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Στραγγίζουμε ελαφρά τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους.
- Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
- Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.