- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μοσχαράκι λεμονάτο. Είναι από τα φαγάκια τα λεγόμενα «της θαλπωρής», αυτά που μόνο που τα μυρίζω με κάνουν να μπαίνω στη χωροχρονική κάψουλα και να γυρνάω χρόοοονια πίσω. Τότε που σχολούσα από το σχολείο και πολύ πεινασμένη έτρεχα στο σπίτι. Και άνοιγε η πόρτα και πλημμύριζε-ζέσταινε την ψυχή μου η μυρωδιά του λεμονάτου της μάνας μου!
Συνταγή για μοσχαράκι λεμονάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνουμε μπάνιο το μοσχαράκι στο ένα ποτήρι κρασί για μισή ώρα. Το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το περιχύνουμε με το λάδι και ξεκινάμε το μαγείρεμα.
- Τσιγαρίζουμε καλά, παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ½ ποτήρι κρασί. Καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, δίνουμε μία βράση και αρτύζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας το πιάτο μας με κίτρινο ρύζι.
*Την παραπάνω συνταγή μαζί με πολλές ακόμη, θα τη βρείτε στο βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Creamy W Books.