- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Να γυρνάς από τη θάλασσα και να σε περιμένει αυτό το πιάτο: τηγανιτές πατάτες χρυσαφένιες, περιχυμένες με ένα πλούσιο, μοσχομυριστό κιμά που φτιάχτηκε με ντομάτες ολόφρεσκες, στην εποχή τους. Αυτό το φαγάκι φωνάζει καλοκαίρι.
Συνταγή για κιμά με τηγανιτές πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά χωρίς ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει.
- Αφού τον τσιγαρίσουμε καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα βότανα, τον πελτέ και αφήνουμε 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί κόκκινο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε γύρω στα 50’.
- Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες.