Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιος δεν έχει παιδική ανάμνηση από αυτό το φαγάκι; Το χταποδάκι, πάντα με κοφτό μακαρονάκι, είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Δες στην παρακάτω συνταγή τα μυστικά του για να το φτιάξεις εύκολα.
Συνταγή για χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το χταπόδι και ξεπλένουμε με ξίδι. Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι χωρίς το ελαιόλαδο και όταν μαζέψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια τον πελτέ και τη δάφνη.
- Σε 5 περίπου λεπτά σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μισή ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το μοσχοκάρυδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε μέχρι να ψηθεί το χταπόδι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το μακαρονάκι.
- Όταν είναι όλα έτοιμα, κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει 5 λεπτά.
*Την παραπάνω συνταγή μαζί με πολλές ακόμη, θα τη βρείτε στο βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Creamy W Books.