- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα μακαρόνια με κιμά είναι πρώτα στη λίστα με τα πιο αγαπημένα, comfort πιάτα όλων μας. Εδώ το φτιάχνουμε με κοχυλάκια, ένα ζυμαρικό που του ταιριάζει τέλεια!
Συνταγή για κοχυλάκια με κιμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά.
- Τσιγαρίζουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα, σπάμε όλους τους γρόμπους που δημιουργούνται.
- Μετά από 7-10 λεπτά τσιγάρισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία τα έχουμε περάσει από το μπλέντερ με λίγο λαδάκι και τα έχουμε κάνει πουρέ. Τσιγαρίζουμε 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι, το πιπέρι και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Στο μπλέντερ περνάμε το ντοματάκι και το κάνουμε ζωμό. Ρίχνουμε το ντοματάκι και αλατίζουμε. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτουμε το ζωμό. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 40 λεπτά περίπου.
- Σε μία κατσαρόλα που βράζει άφθονο αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα βράζουμε όσο λέει η συσκευασία.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.