ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοχυλάκια με κιμά

Από τα πιο αγαπημένα comfort πιάτα

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοχυλάκια με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά είναι πρώτα στη λίστα με τα πιο αγαπημένα, comfort πιάτα όλων μας. Εδώ το φτιάχνουμε με κοχυλάκια, ένα ζυμαρικό που του ταιριάζει τέλεια!

Συνταγή για κοχυλάκια με κιμά

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο λάπα μοσχαρίσια 70%, σπάλα χοιρινή 30%
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 λίτρο περίπου ζωμό μοσχαριού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας μικρό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο κοχύλια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
  • Easy
  • 60
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά.
  2. Τσιγαρίζουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα, σπάμε όλους τους γρόμπους που δημιουργούνται.
  3. Μετά από 7-10 λεπτά τσιγάρισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία τα έχουμε περάσει από το μπλέντερ με λίγο λαδάκι και τα έχουμε κάνει πουρέ. Τσιγαρίζουμε 5 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το πιπέρι και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Στο μπλέντερ περνάμε το ντοματάκι και το κάνουμε ζωμό. Ρίχνουμε το ντοματάκι και αλατίζουμε. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτουμε το ζωμό. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 40 λεπτά περίπου.
  6. Σε μία κατσαρόλα που βράζει άφθονο αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και τα βράζουμε όσο λέει η συσκευασία.
  7. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ