- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομελέτα με πατάτες και μία χωριάτικη σαλάτα… Να ποιο είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι! Αυτή η συνταγή έχει λίγα υλικά, αλλά την επιτυχία εξασφαλισμένη. Σε μισή ώρα τρως, ονειρεμένα, χορταστικά και σπιτικά. Μια μέρα ζεστή, μετά τη θάλασσα, τότε που θέλεις να φτιάξεις κάτι εύκολο και οικονομικό, το Κρητικό σφουγγάτο θα σου δώσει την (πεντανόστιμη) λύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε μπόλικο ελαιόλαδο. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι τις τοποθετούμε έτσι ώστε να πιάσουν όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Έπειτα τις πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τις πατάτες μας με το μείγμα του αυγού.
- Όταν ψηθεί από τη μία, τη γυρνάμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και αυτή η μεριά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 3-4 λεπτά έτσι ώστε να ψηθεί και το «μέσα» της ομελέτας.