- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συνήθως το κοτόπουλο στον φούρνο βγαίνει στεγνό και δεν έχει την πλούσια γεύση του κοτόπουλου που ψήνεται στη σχάρα. Όχι, όμως, με αυτή τη συνταγή. Ακολουθήστε την κατά γράμμα και μέσα σε μισή ώρα θα έχετε ένα τρυφερό, ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο που θα τους ξετρελάνει όλους! Σερβίρετέ το με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας, και αν περισσέψει (που αποκλείεται…) βάλτε το σε σαλάτες, ομελέτες ή και tacos!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
- Τοποθετούμε τα στήθη πάνω στο αλουμινόχαρτο και με ένα σφυρί κρέατος (ή με ένα άδειο μπουκάλι κρασιού) κοπανάμε το κοτόπουλο ώστε όλα τα φιλέτα να αποκτήσουν το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ραντίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα εναπομείναντα υλικά (εκτός από τα μυρωδικά) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Έπειτα αλείφουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί τελείως.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψουμε (αν θέλουμε να διατηρηθεί ζεστό μπορούμε να το καλύψουμε με αλουμινόχαρτο). Σημείωση: Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό ώστε να απορροφήσει το κοτόπουλο όλους τους χυμούς του και να βγει ζουμερό, οπότε μην το παραλείψετε.
- Γαρνίρουμε με τα μυρωδικά (προαιρετικά) και σερβίρουμε.