- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ξετρελαίνεσαι για pesto; Δοκίμασε αυτή τη φορά αντί για pesto βασιλικού να φτιάξεις την παρακάτω μακαρονάδα με pesto λιαστής ντομάτας. Δεν θα το πιστεύεις πόσο εύκολη (αλλά και νόστιμη!) είναι…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε τα καρύδια σε ένα μικρό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Καβουρδίζουμε (ανακατεύοντας συχνά) τα καρύδια για 4-7 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε στο multi μαζί με το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες (μαζί με το λάδι τους), το βαλσάμικο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε στο multi μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους πριν τα σουρώσουμε.
- Ρίχνουμε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και εκτός φωτιάς τα ανακατεύουμε μαζί με το pesto, προσθέτοντας το νερό από τα μακαρόνια σιγά-σιγά αν μας φαίνονται στεγνά.
- Σερβίρουμε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα και, εάν θέλουμε με λίγο μπούκοβο.