- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σφυρίδα στο φούρνο με λαδολέμονο λιαστής ντομάτας
Μία συνταγή ιδανική για την Κυριακή των Βαΐων
![mama5_1.jpg mama5_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/mama5_1.jpg)
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την Κυριακή των Βαΐων, παραδοσιακά, τρώμε ψάρι και εμείς σου έχουμε την καλύτερη συνταγή. Μία τέλεια σφυρίδα στον φούρνο με μυρωδικά, περιχυμένη με λαδολέμονο λιαστής ντομάτας – σκέτο λουκούμι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πάστα: Χτυπάμε στο μούλτι τα αρωματικά (δεντρολίβανο, μαϊντανός) με το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Θα φτιάξουμε μια πηχτή αλοιφή-πάστα.
- Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε σε βαζάκι ή σε σκεύος που κλείνει και ρίχνουμε, τη λιαστή ντομάτα και το πιπέρι. Το μαϊντανό θα τον ρίξουμε πριν από το σερβίρισμα.
- Ψάρι: Μία ώρα πριν ψήσουμε το ψάρι, το αλείφουμε εξωτερικά αλλά και την κοιλιά του με την πάστα μυρωδικών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τα κρεμμύδια (για να μην κολλήσει το ψάρι), ρίχνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω το ψάρι. Το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε το λαδολέμονο σε σαλτσιέρα για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει και συνοδεύουμε με τα χόρτα που τα περιχύνουμε με το ίδιο λαδολέμονο.