ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σφυρίδα στο φούρνο με λαδολέμονο λιαστής ντομάτας

Μία συνταγή ιδανική για την Κυριακή των Βαΐων

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σφυρίδα στο φούρνο με λαδολέμονο λιαστής ντομάτας

Την Κυριακή των Βαΐων, παραδοσιακά, τρώμε ψάρι και εμείς σου έχουμε την καλύτερη συνταγή. Μία τέλεια σφυρίδα στον φούρνο με μυρωδικά, περιχυμένη με λαδολέμονο λιαστής ντομάτας – σκέτο λουκούμι!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 4 φέτες σφυρίδα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι

Για την πάστα:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου και  ρίγανης
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • πιπέρι

Για το λαδολέμονο:

  • ½  φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ¼  φλιτζ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ¼  φλιτζ. λιαστές ντομάτες
  • πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 75
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • Μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πάστα: Χτυπάμε στο μούλτι τα αρωματικά (δεντρολίβανο, μαϊντανός) με το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Θα φτιάξουμε μια πηχτή αλοιφή-πάστα.
  2. Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε σε βαζάκι ή σε σκεύος που κλείνει και ρίχνουμε, τη λιαστή ντομάτα και το πιπέρι. Το μαϊντανό θα τον ρίξουμε πριν από το σερβίρισμα.
  3. Ψάρι: Μία ώρα πριν ψήσουμε το ψάρι, το αλείφουμε εξωτερικά αλλά και την κοιλιά του με την πάστα μυρωδικών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τα κρεμμύδια (για να μην κολλήσει το ψάρι), ρίχνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω το ψάρι. Το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε το λαδολέμονο σε σαλτσιέρα για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει και συνοδεύουμε με τα χόρτα που τα περιχύνουμε με το ίδιο λαδολέμονο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ