Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με όλα τα αρώματα της άνοιξης, ο μπακαλιάρος στην πιο ελαφριά του εκδοχή, σε ένα από τα νοστιμότερα πιάτα της παράδοσης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, το σκόρδο και τη σελινόριζα, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω στα χόρτα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το λεμόνι και σερβίρουμε.
*Προσοχή στο μαγείρεμα του μπακαλιάρου. Για να βγει τρυφερός και αφράτος δεν θέλει πολύ μαγείρεμα.
*Όταν κρυώσει ή την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμος.