ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mπακαλιάρος με χόρτα

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπακαλιάρος με χόρτα

Με όλα τα αρώματα της άνοιξης, ο μπακαλιάρος στην πιο ελαφριά του εκδοχή, σε ένα από τα νοστιμότερα πιάτα της παράδοσης.

Μπακαλιάρος με χόρτα
Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 φιλέτο ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε μερίδες (γίνεται και με κατεψυγμένο υγράλατο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 300 γρ. σέσκουλα
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα καρεδάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • 40
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, το σκόρδο και τη σελινόριζα, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  4. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω στα χόρτα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το λεμόνι και σερβίρουμε.

*Προσοχή στο μαγείρεμα του μπακαλιάρου. Για να βγει τρυφερός και αφράτος δεν θέλει πολύ μαγείρεμα.

*Όταν κρυώσει ή την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ