ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγέτι aglio e olio με γαρίδες

Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπαγγέτι aglio e olio με γαρίδες

Η μακαρονάδα aglio e olio είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ιταλικής κουζίνας. Είναι απλή, πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη. Στην παρακάτω εκδοχή, προσθέτουμε ζουμερές γαρίδες για ακόμη πιο πλούσια γεύση.

Σπαγγέτι aglio e olio με γαρίδες
Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 12 γαρίδες, καθαρισμένες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • ½ μάτσο μαϊντανό
  • Easy
  • 20
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα κρατάμε στο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το τσίλι και τον μαϊντανό, για 2 περίπου λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αμέσως ρίχνουμε και τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα με ό,τι ζουμιά κρατάνε, ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό τους.
  4. Μαγειρεύουμε για ελάχιστα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ