Η μακαρονάδα aglio e olio είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ιταλικής κουζίνας. Είναι απλή, πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη. Στην παρακάτω εκδοχή, προσθέτουμε ζουμερές γαρίδες για ακόμη πιο πλούσια γεύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα κρατάμε στο νερό.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το τσίλι και τον μαϊντανό, για 2 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αμέσως ρίχνουμε και τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα με ό,τι ζουμιά κρατάνε, ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό τους.
- Μαγειρεύουμε για ελάχιστα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.