- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα όλοι έχουμε φάει. Κριθαρότο με γαρίδες επίσης. Γιουβέτσι με γαρίδες και φέτα όμως; Η πληθωρική αυτή συνταγή που τα έχει όλα, -τις γαρίδες με την κρουστή θαλασσινή σάρκα, το κριθαράκι με το μαλακό, comfort «δάγκωμα» και τη φέτα να προσθέτει τις πικάντικες νότες της-, μας ενθουσίασε γι' αυτό και την «κλέψαμε» από τον σεφ Βασίλη Παπικινό, ιδιοκτήτη του κυκλαδίτικου εστιατορίου «Αλευρόμυλος» στη Μήλο. Απολαύστε την!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Αποψύχουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε σε νερό. Κατόπιν τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον μπελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον μάραθο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό και όταν έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι μας, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τις μη αποφλοιωμένες γαρίδες.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 13-14 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας. Σε αυτό το χρονικό σημείο θα έχει μείνει τόσο υγρό όσο ακριβώς χρειάζεται.
- Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα κι αν θέλουμε και τον βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε μετά από λίγο και απολαμβάνουμε το κριθαράκι με τις γαρίδες μας.
Tip: για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορούμε στο τέλος (λίγο πριν σερβίρουμε από την κατσαρόλα) να προσθέσουμε λίγο τρίμμα λεμονιού.