- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτή η πανεύκολη συνταγή για σολομό με μπρόκολο περιέχει μόλις 7 υλικά και είναι ιδανική για τις μέρες που ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Για να δώσουμε γεύση και ένταση στον σολομό θα χρησιμοποιήσουμε μερικά υλικά της ασιατικής κουζίνας, όπως η soy sauce και το σησαμέλαιο. Αυτά τα δύο μικρά μυστικά θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα, σε τέτοιο βαθμό που όλοι θα ζητούν να μαγειρέψεις αυτό το πιάτο ξανά και ξανά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω. Γύρω από το ψάρι τοποθετούμε το μπρόκολο. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τον κόλιανδρο), τα αναμειγνύουμε και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πάνω από τον σολομό, και ελάχιστα πάνω από το μπρόκολο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
- Απομακρύνουμε το ταψί από τον φούρνο, αν θέλουμε γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως.