- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αν ψάχνεις τι θα σερβίρεις στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, μόλις το βρήκες! Αυτή η γιορτινή συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να τους εντυπωσιάσεις όλους. Το κοτόπουλο βγαίνει απίστευτα ζουμερό και το ρύζι που το συνοδεύει είναι απλώς αποκάλυψη...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οδηγίες εκτέλεσης για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε όλα μας τα υλικά εξωτερικά από το κοτόπουλο.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε στην κοιλιά του κοτόπουλου, προκειμένου να πάρει τα αρώματά του.
- Μ’ έναν σπάγκο δένουμε τα πόδια του κοτόπουλου και το βάζουμε στο ταψί με το στήθος προς τα επάνω. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το σερβίρουμε με το ρύζι.
Οδηγίες εκτέλεσης για ρύζι
- Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό το ρύζι. Με αυτόν τον τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό. Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει, αυτό σημαίνει ότι έφυγε το παραπανίσιο άμυλο.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια το απάκι, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Αφού περάσουν 4 -5 λεπτά, τα σβήνουμε με κονιάκ και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Ενώ έχουμε στραγγίξει καλά το ρύζι, το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τους χυμούς φρούτων. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στη κατσαρόλα τον ζωμό κότας. Σιγοβράζουμε, και 3 – 4 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι, προσθέτουμε ξανά το τσιγαριασμένο κρεμμύδι με το απάκι.
- Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε το φιλέ και το κουκουνάρι, για να δώσει τη τέλεια γεύση στο ρύζι μας. Όταν ετοιμαστεί, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε στην πιατέλα μας το κοτόπουλο, με το ρύζι, το κουκουνάρι, το φιλέ και το ρόδι. Είναι φοβερό συνοδευτικό για όλα τα πιάτα!