- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αν έχεις βαρεθεί να τρως ξανά και ξανά την ίδια συνταγή για μπιφτέκια στον φούρνο, τότε φτιάξε αυτό το φαγάκι με κεφτέδες, πράσα και πατάτες. Είναι πανεύκολο και δεν θα το πιστεύεις πόσο νόστιμο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το παξιμάδι ή τη φρυγανιά τριμμένη πολύ καλά στο multi σαν αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες μας. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τις πατάτες, κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και κυδωνάτες τις πατάτες, κόβουμε σε καρεδάκια το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί προσθέτουμε τα πράσα και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε κάθετες λωρίδες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Βάζουμε στη γάστρα τα πράσα και τις πατάτες και πλάθουμε 10 μεγάλους κεφτέδες μακρόστενους, που τους βάζουμε εναλλάξ στις πιπεριές και τις πατάτες μας .
- Τέλος αραιώνουμε τον πολτό ντομάτας με τον ζωμό λαχανικών και το κρασί και περιχύνουμε.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο. Αφού ψήσουμε για μία ώρα περίπου το φαγητό μας είναι έτοιμο. Για να το βγάλουμε από τον φούρνο πρέπει να μελώσει η σάλτσα και να μην έχει καθόλου υγρά, παρά μόνο την ντομάτα.