ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Pasta με χούμους, ελιές, φέτα και κόκκινες πιπεριές

Δείπνο για όλους μέσα σε λίγα λεπτά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pasta με χούμος, ελιές, φέτα και κόκκινες πιπεριές

Το χούμους είναι τόσα πολλά παραπάνω από ένα ντιπ! Το αλείφεις, το χρησιμοποιείς ως καρύκευμα, φτιάχνεις μαζί του υπέροχα σάντουιτς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δεκάδες τρόπους – και ένας από αυτούς είναι να γίνει η βάση για μια τέλεια σάλτσα μακαρονάδας. Πρόσθεσε φέτα, ελιές και έτοιμες, ψητές κόκκινες πιπεριές και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις έτοιμο το δείπνο όλης της οικογένειας. Και το καλύτερο; Το μόνο συστατικό αυτής της συνταγής που χρειάζεται μαγείρεμα είναι τα… ζυμαρικά!

Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 450γρ. πέννες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • ¾ φλιτζανιού χούμους
  • 1-2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι τους και χοντροκομμένες
  • 100γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 20
  • 4 Μερίδες
  • All
  • 416
  • Κυρίως πιάτο
  • Μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερα από ό,τι λέει η συσκευασία τους, φροντίζοντας να κρατήσουμε ¼ φλιτζανιού από το νερό τους. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια παίρνουμε ακόμα ½ φλιτζάνι και το ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το χούμους και αρκετό μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το χούμους και αφήνουμε τα ζυμαρικά να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας απαλά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να γίνεται πιο πυκνή και να σκεπάζει τα ζυμαρικά – θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ¼ του φλιτζανιού από το νερό που έχουμε κρατήσει εάν η σάλτσα δέσει, πριν μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
  4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τη φέτα και τον βασιλικό.
  5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ