- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαθειά νόστιμο, όσο και θρεπτικό, αυτό το πιάτο βρίσκεται συχνά πάνω στα τραπέζια, στα σπίτια της Κρήτης. Αν και λίγο χρονοβόρο, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις, και σίγουρα η νοστιμιά του θα σε αποζημιώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού πλύνουμε το κουνέλι με ξύδι και νερό, το βάζουμε σε ένα μπολ με το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι, το ένα φύλλο δάφνης, 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο και την κανέλα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια τοποθετούμε κυκλικά το κουνέλι μας και όταν πάρει χρώμα, σβήνουμε με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα. Και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες μας και όταν είναι έτοιμες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κουνέλι, ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η σάλτσα όλο το ζυμαρικό.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ένα κομμάτι κουνέλι και τυρί, κατά προτίμηση ξηρό ανθότυρο Κρήτης.