- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πολύ συχνά ο κιμάς από τη μακαρονάδα μας περισσεύει… Αν ψάχνεις τρόπους να αξιοποιήσεις αυτό το περίσσευμα, εδώ σου έχω μία συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για τον κιμά:
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα, σπάμε όλους τους γρόμπους που δημιουργούνται.
- Μετά από 7-10 λεπτά τσιγάρισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία τα έχουμε περάσει από το μπλέντερ με λίγο λαδάκι και τα έχουμε κάνει πουρέ. Τσιγαρίζουμε 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι το πιπέρι και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας 3-4 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Στο μπλέντερ περνάμε το ντοματάκι και το κάνουμε ζωμό. Ρίχνουμε το ντοματάκι και αλατίζουμε.
- Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Και η εκτέλεση για τα λαχανικά είναι απλούστατη!
- Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε λεπτές ροδέλες σε μία μπασίνα, τα αλατίζουμε, τους βάζουμε λίγο λαδάκι, το σκόρδο τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τον κιμά στη βάση και βάζουμε από πάνω τα λαχανικά όπως στη φωτογραφία. Ψήνουμε στους 190°C για μία άρα περίπου.