ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για τα τέλεια σπιτικά λαζάνια

Με κιμά και πολύυυ τυρί!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαζάνια

Έχεις μόλις βγάλει το ταψί από τον φούρνο. Δεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτή τη μυρωδιά. Όρθιος πάνω από τον πάγκο της κουζίνας βουτάς το πιρούνι στο ταψί. Όταν το ξαναβγάζεις, εμφανίζεται η πιρουνιά της ευτυχίας: λαζάνια, κιμάς και τυρί που λιώνει. Τα λαζάνια με κιμά στον φούρνο είναι το απόλυτο comfort πιάτο κι αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας τους…

Υλικά για 8 άτομα:

1 πακέτο λαζάνια
800γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες χυμό ντομάτας
85γρ. πελτέ ντομάτας
¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ρίγανη
1 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
500γρ. μοτσαρέλα
300γρ. ricotta
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλο αυγό
αλάτι, πιπέρι

  • Easy
  • €€
  • 120
  • 8 Μερίδες
  • All
  • 635
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα λαζάνια σε ένα βαθύ πυρέξ μεγέθους περίπου 22Χ33 εκ. και τα περιχύνουμε με καυτό νερό, φροντίζοντας να είναι πλήρως βυθισμένα στο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30λεπτά όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα.
  2. Για τον κιμά:Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει (περίπου για 5 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τον βασιλικό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Για τη σάλτσα τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα (κρατάμε στην άκρη την υπόλοιπη ποσότητα), τη ricotta, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το αυγό, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Αφού περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά, σουρώνουμε τα λαζάνια, σκουπίζουμε το ταψί και το βουτυρώνουμε.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  9. Απλώνουμε στον πάτο του ταψιού περίπου 1 ½ φλιτζάνι από τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε 3 φύλλα λαζάνια κατά προσέγγιση. Καλύπτουμε τα λαζάνια με ένα στρώμα από τη σάλτσα τυριού και στο τέλος πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  10. Στο τέλος, περιχύνουμε τα λαζάνια με όση σάλτσα μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
  11. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα, απομακρύνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι η μοτσαρέλα να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ