ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πλούσια μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Το κλασικό “Spaghetti and Meatballs” είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλούσια μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Τα παιδιά των 90s θα θυμούνται για πάντα εκείνη τη σκηνή στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Λαίδη και ο Αλήτης» όπου τα δύο σκυλιά μοιράζονται μια ξέχειλη πιατέλα με μακαρόνια και κεφτεδάκια. Κάθε πιτσιρίκι εκείνης της εποχής πρέπει να ζήτησε από τη μαμά του να του μαγειρέψει εκείνο το πιάτο… Το “Spaghetti and Meatballs” είναι ένα κλασικό, αγαπημένο και έξτρα comfort πιάτο, που θα μας γυρίζει πάντα στην αθώα παιδική μας ηλικία. Τη συνταγή του θα τη βρείτε παρακάτω:

Υλικά για 8 άτομα:
  • 2 πακέτα spaghetti
  • φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Υλικά για τα κεφτεδάκια:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμ΄νες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. βασιλικό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτας
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Easy
  • 50
  • All
  • 713
  • Κυρίως πιάτο
  • αμερικάνικη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κεφτεδάκια:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για σε μέτρια θερμοκρασία για 3 περίπου λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  3. Όσο βράζει η σάλτσα μας βράζουμε το spaghetti σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Όταν ψηθούν τα κεφτεδάκια τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ