- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει το τέλειο γεύμα για την Τσικνοπέμπτη! Καπνιστά, καραμελωμένα spare ribs με bbq, τόσο νόστιμα που δεν θα το πιστεύετε ότι γίνονται τόσο εύκολα! Συνοδέψτε τα με χειροποίητη barbecue sauce και είναι σίγουρο ότι θα λατρευτούν από μικρούς και μεγάλους...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
- Για τα spare ribs: Τοποθετούμε τα spare ribs (κορτεζίνες) σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα 100 ml νερού και τη πάστα καπνού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση, μέχρι να διαλυθεί η πάστα καπνού.
- Παράλληλα πασπαλίζουμε επάνω στα spare ribs το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη σκόνη extra γεύση για κρέας.
- Βάζουμε γάντια μιας χρήσης και τρίβουμε με τα χέρια μας όλη την επιφάνεια των spare ribs για να απλωθούν καλά τα μυρωδικά.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε το κρέας με το μείγμα καπνού και σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 1,5 - 2 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα ribs από το φούρνο και τα αλείφουμε καλά με τη bbq sauce και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε ξανά για 5 - 7 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 5 - 7 λεπτά, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αλείφουμε ξανά με bbq sauce και τα ψήνουμε πάλι για 5 - 7 λεπτά. Τη διαδικασία αυτή θα την πραγματοποιήσουμε 5 φορές προκειμένου να μπορούμε να πετύχουμε ένα πολύ καλό καραμέλωμα.
- Μόλις ψηθούν τα ribs, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με την barbecue sauce.
Για την BBQ sauce:
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και τη καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σκούρα καραμέλα.
- Έπειτα, προσθέτουμε το ξύδι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε την κέτσαπ και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πήξει τελείως η σάλτσα.
- Όταν είναι έτοιμη, πολτοποιούμε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλεντερ, μέχρι να γίνει λεία και σερβίρουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου.
#tsoulotip: Αλείφουμε με τη bbq sauce και ψήνουμε πάλι, ώστε να καραμελώσουν περισσότερο τα ribs μας.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/