- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ραβιόλι με σπανάκι, μια τέλεια συνταγή για τον Άγιο Βαλεντίνο
Και για (vegan) ερωτευμένους…
Γιώργος Τσούλης
2’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκέφτεσαι τι να μαγειρέψεις το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου για να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου; Έχουμε την τέλεια συνταγή: τα αγαπημένα μας ζυμαρικά στη vegan εκδοχή τους! Υπέροχα ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι, tofu, vegan μοτσαρέλα και σάλτσα με άρωμα φασκόμηλου. Θα σε αγαπήσει λίγο παραπάνω, είτε είναι vegan, είτε όχι…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη ραβιόλι:
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να γίνει μία σφιχτή, λεία ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
- Για τη γέμιση:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
- Ύστερα, σπάμε στο τηγάνι το tofu, προσθέτουμε το γάλα, τη μοτσαρέλα, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η γέμιση και να γίνει τυρένια και κρεμώδης.
- Για τα ραβιόλι:
- Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας το ζυμάρι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Παίρνουμε το ειδικό μηχάνημα που ανοίγουμε ζυμαρικά και ορίζουμε το πάχος στο μέγιστο. Πατάμε λίγο με τα χέρια το ένα από τα δύο ζυμάρια και το ανοίγουμε ελαφρά με έναν πλάστη.
- Κατόπιν, περνάμε από τη μηχανή το ζυμάρι μία φορά και στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση. Ορίζουμε το πάχος της μηχανής ένα επίπεδο χαμηλότερα και περνάμε το ζυμάρι ξανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία χαμηλώνοντας το επίπεδο πάχους της μηχανής κατά ένα κάθε φορά για άλλες 4 φορές.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ζυμάρι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα ανοιγμένα ζυμαρικά σε 3 ίσα μέρη. Τοποθετούμε τη γέμιση σε 4 σημεία λίγο πιο κάτω από τη μέση της κάθε λωρίδας, αφήνοντας κενό σε κάθε σημείο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό την κάθε πλευρά της ζύμης και περιμετρικά από τη γέμιση. Το νερό βοηθάει να κολλήσει καλά η ζύμη και να κλείσουν σωστά τα ραβιόλια.
- Έπειτα, διπλώνουμε την κάτω πλευρά προς τα πάνω μέχρι τα ¾ του πλάτους της ζύμης, καλύπτοντας τη γέμιση. Πιέζουμε με τα χέρια γύρω από τη γέμιση, ώστε να κολλήσει η ζύμη αλλά και για να φύγει ο αέρας. Γυρίζουμε άλλη μια φορά την κάτω πλευρά προς τα πάνω, ώστε το ζυμάρι που περισσεύει να πάει κάτω από το ραβιόλι και κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι τα ραβιόλια.
- Αμέσως μετά, γεμίζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να βράσει το νερό. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα ραβιόλια και τα βράζουμε για 4 λεπτά. Μόλις τα ραβιόλια ανεβαίνουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με μία τρυπητή κουτάλα.
- Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, το μπούκοβο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ραβιόλια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, ώστε να πάρουν χρώμα και γεύση.
- Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα ραβιόλια με φρέσκο φασκόμηλο.
#tsoulotip: Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με κανονικά τυριά.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/