- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει λαχταριστό, ζουμερό, χοιρινό λαιμό με λωτούς. Ένα κυρίως πιάτο πεντανόστιμο και χωρίς γλουτένη, ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
- Παίρνουμε το χοιρινό λαιμό, τον αλείφουμε με ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και θωρακίζουμε το λαιμό, ψήνοντας για 2 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Τοποθετούμε τους λωτούς σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την πάπρικα, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου μαζί με το λαιμό.
- Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/