- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ριζότο κολοκύθας σε 30 λεπτά
Ένα διαφορετικό ριζότο με πρωταγωνιστή το αγαπημένο φθινοπωρινό υλικό
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει για κυρίως πιάτο ένα vegetarian ριζότο κολοκύθας, κατάλληλο για την εποχή. Πρόκειται για ένα διαφορετικό ριζότο με το αγαπημένο λαχανικό του φθινοπώρου που είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας extra γεύση λαχανικών και αφήνουμε το νερό να πάρει μια βράση.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ταυτόχρονα, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύοντας συνεχώς τσιγαρίζοντας το για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα γύρω από κάθε κόκκο ρυζιού.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε εκ νέου. Κατόπιν, ρίχνουμε το 1/3 του ζωμού λαχανικών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αμέσως μετά, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο ζωμό σε δόσεις.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φουντούκια.
#tsoulotip: Μπορούμε αντί για πουρέ κολοκύθας να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/