ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια

Παραδοσιακά και πεντανόστιμα!

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει το πιο μαμαδίστικο κυρίως γεύμα, που τα περιλαμβάνει όλα: κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια, παραδοσιακά, ελληνικά και πεντανόστιμα. Ένα πιάτο για παιδιά και ενήλικες που θα σας χορτάσει.

Υλικά για 4-6 άτομα
  • ½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι 

Για τα κεφτεδάκια:

  • 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 140 γρ. θρυμματισμένο ψωμί 
  • 110 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά, medium
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μέτρια τριμμένη ντομάτα
  • 7 φύλλα ψιλοκομμένα φρέσκου δυόσμου 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 700 ml νερό
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 2 σκ. ψιλοκομμένη σκόρδο 
  • 1 + 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο 
  • 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ψιλοκομμένο μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Τριμμένη γραβιέρα
  • Ψιλοκομμένος μαΐντανός
  • Easy
  • 120
  • All
  • 432
  • Κυρίως πιάτο
  • ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αρκετά αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια: Φοράμε τα γάντια μίας χρήσης, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε με τα χέρια.
  3. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη για τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια των 35-40 γρ., αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  5. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε.
  6. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και την αφήνουμε στην άκρη.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά τα κεφτεδάκια όταν πάρουν σκούρο χρώμα, τα τοποθετούμε στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
  8. Εκτέλεση για τη σάλτσα: Επιστρέφουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ εξατμιστεί.
  10. Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  11. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  12. Προσθέτουμε αφού δέσει η σάλτσα το μέλι, το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  13. Σύνθεση: Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.

#tsoulotip: Όταν τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια φροντίζουμε να είναι σε μέτρια φωτιά για να μην πάρουν πολύ χρώμα απ'έξω και δεν ψηθούν από μέσα.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ