- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπριάμ, η συνταγή του καλοκαιριού
Η πιο νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας καλοκαιρινό πιάτο
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει λαχταριστό, παραδοσιακό, μαμαδίστικο μπριάμ, χωρίς γαλακτοκομικά, κατάλληλο και για τους/ις vegetarian φίλους/ες μας. Τέλειο για καλοκαίρι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα καρότα, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα παντζάρια, τα μανιτάρια, το βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη ρίγανη, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.
- Έπειτα, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Τέλος, σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό.
#tsoulotip: Βάζουμε στο τέλος τη φρυγανιά, για να απορροφήσει την περιττή υγρασία.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/