ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς να φτιάξεις Πελμένι, τα φρέσκα ζυμαρικά της Ουκρανίας

Στρογγυλά και γεμιστά με κιμά μοιάζουν πολύ με τα ιταλικά τορτελίνι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς να φτιάξεις Πελμένι, τα φρέσκα ζυμαρικά της Ουκρανίας

Τρυφερά και φρέσκα ζυμαρικά, τα Πελμένι είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Ουκρανίας (αν και είναι επίσης διάσημα και στη Ρωσία). Στρογγυλά, με λεπτή ζύμη, γεμίζονται με κιμά και εμφανισιακά μοιάζουν αρκετά με τα ιταλικά τορτελίνι, αν και τα Πελμένι είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος. Η Ρωξάνη μας έδειξε πώς να τα φτιάξουμε και μας έδωσε την παρακάτω συνταγή.

Πώς να φτιάξεις Πελμένι, τα φρέσκα ζυμαρικά της Ουκρανίας

Υλικά για τη ζύμη:

  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι βραστό νερό
  • 4 κ. σ. λάδι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Ελάχιστη ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Medium
  • 120+
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • ουκρανική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι (αφού προηγουμένως το έχουμε κοσκινίσει) και το βραστό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
  3. Κάνουμε μια μπάλα το ζυμάρι, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
  4. Βάζουμε τον κιμά με τα τριμμένα κρεμμύδια (αν θέλουμε τα έχουμε πρώτα τσιγαρίσει για νοστιμιά), το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
  5. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο λεπτό, ημιδιάφανο και κόβουμε με ένα ποτήρι δίσκους διαμέτρου περίπου 4 εκατοστά.
  6. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα δισκάκια μας και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο, όπως στο βίντεο. Τέλος ενώνουμε τις δύο άκρες του για να σχηματίσουμε το πελμένι μας.
  7. Τα βράζουμε για 9-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε με προσοχή μην ανοίξουν και τα σερβίρουμε.
  8. Στην Ουκρανία τα τρώνε με γιαούρτι ή με λιωμένο βούτυρο και τυρί ή με ξύδι. Είναι όμως νόστιμα και με σόγια.

Καλή επιτυχία!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ