ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι του chef Γιώργου Τσούλη

Ο γνωστός Chef Γιώργος Τσούλης μας δίνει μία από τις αγαπημένες συνταγές της Καθαράς Δευτέρας

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν είναι νόστιμη; Ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης, (φέτος τον βλέπουμε στην εκπομπή Pop Up στον ALPHA TV) μας δίνει την τέλεια συνταγή για χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, ένα πιάτο που αγαπάμε να τρώμε την Καθαρά Δευτέρα, αλλά κι όλο το χρόνο. Από τα πιο νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και -φυσικά- απίστευτα νόστιμο!

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 χταπόδι 1-1/2 κιλό
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Easy
  • 50
  • All
  • 935
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7εκ.
  2. Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε και το χταπόδι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μακαρονάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  5. Στα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το μακαρονάκι με 1,2 lt ζεστό νερό.
  6. Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

#tsoulotip: Το μακαρονάκι όταν το βγάλουμε από τη φωτιά θα «κρατάει» λίγο, γι” αυτόν το λόγο το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός φωτιάς για να μαγειρευτεί τελείως. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί!


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ