Τα τορτελίνια μόλις έχουν βγει από τον φούρνο. Σε περιμένουν καυτά στο τραπέζι της κουζίνας. Βυθίζεις το πιρούνι στο πιάτο και έχεις μια βουτυρένια μπουκιά, με λιωμένο τυρί να τρέχει από παντού. Παράδεισος; Ναι! Αυτή η συνταγή παίρνει την κλασική μπεσαμέλ και την εμπλουτίζει με 4 διαφορετικά είδη τυριών (τσένταρ, μοτσαρέλα, μετσοβόνε και παρμεζάνα). Γιατί, λίγα πράγματα μπορούν να συναγωνιστούν τη γεύση των ψημένων στον φούρνο ζυμαρικών που αγκαλιάζονται τρυφερά από μια πλούσια, τυρένια μπεσαμέλ…
Τορτελίνια αλά Mac n Cheese στον φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα σε τρεις δόσεις, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Εκτός εστίας, προσθέτουμε όλα τα τυριά (εκτός από την παρμεζάνα), μαζί και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Στο εντωμεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε τα τορτελίνια, μαζί και το μπέικον μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε τα τορτελίνια σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στο γκριλ στους 180°C για 15-25 λεπτά
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.