- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βούτυρο, κοτόπουλο, χυμός λεμονιού, μπόλικο σκόρδο και η αξεπέραστη παρμεζάνα. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με αυτή τη συνταγή. Είναι πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ νόστιμη, ενώ το μεγάλο της ατού είναι ότι σε μόλις 20 λεπτά έχεις έτοιμο ένα γεύμα, ικανό για να χορτάσει μια ολόκληρη οικογένεια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, και το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας και αναποδογυρίζοντάς το συχνά για 5 περίπου λεπτά, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
- Λίγο πριν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πένες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για ακόμα μία φορά. Δοκιμάζουμε, και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως!