- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Είναι η «γκουρμέ» μακαρονάδα του εργένη ή και του τεμπέλη. Βασικό της στοιχείο είναι όχι μόνο οι γαρίδες (ο εργένης ξέρει πόσο βολικό είναι να υπάρχουν στην κατάψυξη, σώζουν καταστάσεις), αλλά και το σωστό καρύκευμα, στην περίπτωσή μας το καπνιστό μπούκοβο (ο τεμπέλης ξέρει πως με δυο τρεις μαγικές«σκόνες» μπορεί να κάνει θαύματα). Το μπούκοβο θα δώσει ένα υπέροχο κάπνισμα στη σάλτσα η οποία σημειωτέον είναι έτοιμη μέχρι να βράσει το νερό από τα μακαρόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε να βράσει το νερό για τα μακαρόνια, μόλις κοχλάσει αλατίζουμε και τα βράζουμε στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία ή 2 λεπτά λιγότερο αν μας αρέσουν al dente.
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε καλά τα σκόρδα. Προσοχή, σε όλη τη διάρκεια μαγειρέματος της σάλτσας, η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια για να μην πικρίσει το σκόρδο ούτε να παραψηθούν οι ευαίσθητες γαρίδες.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρνάμε μέσα στο τηγάνι για ελάχιστο χρόνο, 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το καπνιστό μπούκοβο, τον μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Δένουμε για περίπου 5 λεπτά τη σάλτσα, αν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε αμέσως με τον υπόλοιπο μαϊντανό από πάνω. Προτείνεται χωρίς τυρί.
Υ.Γ. Είναι από τα πιάτα που κάνεις αυτοσχεδιάζοντας, οπότε μπορείτε κατά βούληση να προσθαφαιρέσετε σκόρδα και μπούκοβο, ενώ ο μαϊντανός μπορεί να αντικατασταθεί με άνηθο ή και κόλιανδρο. Θα του ταίριαζαν και 1-2 λιαστές ντομάτες κομμένες κομματάκια μέσα στη σάλτσα (προσέξτε μόνο το αλάτι τους), ή και λίγο μπέικον, επίσης σε μικρά κομματάκια που θα βάλουμε να τσιγαριστούν μετά τα σκόρδα, πριν τις γαρίδες.