- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα είναι πεντανόστιμη και χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου. Η παρακάτω συνταγή είναι από τις δημοφιλέστερες στον κατάλογο του ιταλικού εστιατορίου Frankie. Μέχρι, όμως, να την απολαύσουμε ξανά σε κάποιο από τα τραπέζια του, γιατί να μην δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τις φέτες προσούτο στον φούρνο στους 50° C μέχρι να γίνουν τραγάνες. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις θρυμματίζουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα για 4 λεπτά και τα κρυώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε την πανσέτα στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις μεριές.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με μια πιρούνα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα (συνεχίζοντας το ανακάτεμα).
- Μόλις δέσει η σάλτσα, τοποθετούμε τα ζυμαρικά στο πιάτο και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
- Γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο προσούτο και σερβίρουμε.