- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Όσοι εργάζονται ή ζουν στο κέντρο της πόλης ξέρουν ότι το NJV Athens Plaza είναι μια νόστιμη στάση για κάθε στιγμή της ημέρας. Μέχρι, όμως, να ξαναδώσουμε ραντεβού στο «The Parliament», το κομψό και φιλόξενο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε στο σπίτι αυτό το πενταντόστιμο γιουβετσάκι με θαλασσινά, τη συνταγή του οποίου μας έδωσε ο σεφ του NJV Athens Plaza Νίκος Γιαννόπουλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα μύδια να βράσουν μέχρι να ανοίξουν. Κατόπιν περνάμε τον ζωμό τους από σουρωτήρι και τον κρατάμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε το δεύτερο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις γαρίδες, τα καλαμαράκια και στο τέλος τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με ούζο.
- Αφαιρούμε τα θαλασσινά από το σκεύος και προσθέτουμε τον ζωμό των μυδιών, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το κριθαράκι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
- Λίγο πριν είναι έτοιμο το κριθαράκι ρίχνουμε τα θαλασσινά μας μέσα στο κριθαράκι, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και σερβίρουμε.