- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ανανά και κρέμα καρύδας είναι απίστευτα εύκολη και έτοιμη μόλις σε 40’. Επιπλέον, δίνει μια σάλτσα πλούσια και αρωματική, ιδανική για να συνοδεύσει ρύζι (κατά προτίμηση μπασμάτι).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού. Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ τους σπόρους κόλιανδρου, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με το λάδι και τα μπαχαρικά για μία ώρα).
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ. σ. λάδι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το λάδι κάψει καλά, ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Ρίχνουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ανανά, μαζί με την κρέμα καρύδας και μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το lime. Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.