- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα όσπρια παλιότερα τα λέγανε και «το κρέας του φτωχού» και η αλήθεια είναι πως σε παλιότερες δύσκολες εποχές μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Σήμερα κατακτούν τις γκουρμέ κουζίνες, εμπνέουν τους διάσημους σεφ και εμφανίζονται πολύ συχνά στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι. Οι vegan τα λατρεύουν, το ίδιο και όσοι κάνουν χορτοφαγικές δίαιτες ή νηστεία. Μας αρέσουν όλα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μας.
- Αφού μαραθεί ρίχνουμε την πιπεριά και τις πατάτες κυδωνάτες. Μέτα από 3-4 λεπτά τσιγάρισμα σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ρίχνουμε τα φασόλια μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα μαζί.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σταδιακά 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών. Δένουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά.
- Αλατίζουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.