- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Όλοι αγαπάμε το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες. Και θα το αγαπάμε πάντα. Αλλά πού και πού μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με διάφορες παραλλαγές του. Όπως με αυτή τη συνταγή που εξορίζει τις πατάτες, χρησιμοποιεί πλήθος λαχανικών και πασπαλίζει το κοτόπουλο με φέτα. Σερβίρεται έτσι ακριβώς ή μαζί με κουσκούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ταμπονάρουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να αφήσουμε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε μπούτι. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, έπειτα το αναποδογυρίσουμε για να ψηθεί και από την άλλη (ακόμα 1 λεπτό). Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τα ντοματίνια και τα λαχανικά που σοτάραμε. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με ό,τι χυμούς έχει κρατήσει το τηγάνι. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί τις ελιές και τη φέτα και περιχύνουμε με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και το ξύδι.
- Σερβίρουμε μαζί με κουσκούς, ρύζι ή πατάτες.