- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι παπαρδέλες, βρασμένες al dente τυλίγονται τρυφερά γύρω από τα μανιτάρια πορτομπέλο τη στιγμή που η παρμεζάνα πέφτει –γενναιόδωρα- τριμμένη από πάνω τους. Θα μπορούσε να είναι ένα πιάτο που θα δοκίμαζες σε κάποιο εστιατόριο της Ιταλίας. Θα μπορούσε, όμως στην πραγματικότητα αυτή η τέλεια μακαρονάδα φτιάχτηκε στη δική σου κουζίνα μόλις σε 30 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια (μαζί με λίγο αλάτι) σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε ½ κ. γλ. αλάτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Στο εντωμεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, τον πελτέ, το βαλσάμικο και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την υφή που θέλουμε. Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε η σάλτσα να σκεπάσει όλα τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα.