- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αυτή η συνταγή παίρνει (σχεδόν) όλα τα υλικά της φημισμένης γαλλικής κρεμυδόσουπας και τα μεταμορφώνει σε ένα πιάτο εντελώς διαφορετικό αλλά εξίσου ακαταμάχητο (αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι θα χρειαστείς μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί για να βουτήξεις στη σος). Το απίστευτο; Είναι έτοιμο μόλις σε 30 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις 3 κουταλιές τις σούπας του ζωμού και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσέχοντας να μην αρπάξουν τα κρεμμύδια. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και σκεπάζουμε ώστε να παραμείνουν ζεστά.
- Στο εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το κοτόπουλο ραντίζοντάς το με το λάδι και πασπαλίζοντάς το με το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, το θυμάρι και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο στο ίδιο τηγάνι όπου προηγουμένως έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αλλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σος πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου.
- Πάνω από κάθε στήθος απλώνουμε μία φέτα προβολόνε, μία φέτα ελβετικό τυρί και τέλος ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σημείωση: αν δεν έχουμε πυρίμαχο τηγάνι, μπορούμε απλά να μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό και σερβίρουμε.