ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η μακαρονάδα του 20λεπτου

Με βασιλικό, λουκάνικο και ντοματίνια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
penes-anoigma.jpg

Γίνεται να φτιάξεις μια τέλεια μακαρονάδα χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος και μόλις 20 λεπτά από τον χρόνο σου; Γίνεται και είναι η ιδανική λύση αν βιάζεσαι ή δεν σου αρέσει να περνάς και πολύ χρόνο στην κουζίνα. Με αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεται καν να σουρώσεις τα ζυμαρικά.

Υλικά για 6 άτομα
  • 400γρ. λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε ροδέλες
  • 2-4 κ. σ. λάδι
  • 3-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 400γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια πέννες
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • 20
  • All
  • 476
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν τα λουκάνικα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, τις πένες και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πέννες.
  4. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
  5. Προσθέτουμε το βασιλικό, το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ